Mavic Mini Firmware Update V01.00.0500

by - 6:05 PG


Senarai Penambah baikan Mavic Mini (V01.00.0500)

DJI Mavic Mini telah menerima kemas kini ciri terbarunya.  Firmware baru menambah salah satu ciri yang paling diminta, iaitu kawalan paparan manual untuk video.  Firmware juga merangkumi kawalan keseimbangan putih manual dan kadar bingkai tambahan dalam video 2.7K dan 1080p.

Penambahan keseimbangan putih manual membolehkan juruterbang mengendalikan warna yang keluar dari kamera ketika mengambil gambar dalam senario pencahayaan yang berbeza, seperti cerah atau mendung.  Keseimbangan putih manual memungkinkan penyesuaian pada suhu warna gambar dan bukannya membiarkan kamera mengetahui apa yang difikirkannya terbaik.

 Kemas kini juga menambah keupayaan untuk merakam video 2.7K dan 1080p pada 24 bingkai sesaat (serta 1080p pada 48fps).  Ini memberikan lebih banyak pilihan sinematik semasa merakam video.  24fps adalah laju bingkai standard di seluruh industri filem, kerana memberikan tampilan sinematik yang lembut, berbanding tampilan 60fps yang lebih realistik.

 Firmware boleh dimuat turun secara langsung dalam aplikasi DJI Fly atau melalui perisian DJI Assistant 2 untuk Mavic untuk Windows dan macOS.  Untuk memastikan semua ciri baru berfungsi dengan betul, pastikan aplikasi DJI Fly anda terkini pada versi 1.0.8.

 Berikut senarai lengkap kemas kini dalam firmware baru:

 Penambahan manual untuk video (memerlukan DJI Fly v1.0.8 atau lebih baru).

 Menambah resolusi 2.7K 24fps dan 1080P 24 / 48fps (memerlukan DJI Fly v1.0.8 atau lebih baru).

 Penambahan keseimbangan putih manual ditambah (memerlukan DJI Fly v1.0.8 atau lebih baru).

 Kelajuan muat turun yang lebih baik untuk foto dan video.

 Peningkatan kestabilan penerbangan dalam beberapa senario.

 Menambah sokongan untuk menyesuaikan frekuensi operasi di Ukraine.

 Prestasi alat kawalan jauh yang dioptimumkan.  Kalibrasi alat kawalan jauh jika ia berbunyi setelah mengemas kini firmware

 Adakah kemas kini firmware terbaru ini menggembirakan anda?  Adakah terdapat ciri lain yang ingin anda lihat ditambahkan ke Mavic Mini?  Beritahu kami dalam komen di bawah.You May Also Like

0 ulasan